dinsdag 20 mei 2008

Dinsdag 20 mei. De UK!



Vandaag met Eurotunnel naar Engeland. De eerste verbazing hadden we zondagavond al, toen we definitief via internet boekten. Tot vrijdag kostte een enkele reis voor de camper tussen 10 en 14 uur 112 euro. Opeens bleek dat voor onze geplande tijd (ongeveer 11 uur) 253 euro geworden te zijn. Maar tussen 12 en 14 uur was het slechts verhoogd tot 145 euro, dus dan maar geboekt voor de 12.20 trein. Per slot hebben we de tijd aan ons zelf nietwaar. Het zal vast wel heel druk geworden zijn denk je dan. Nu, niets was minder waar.
Natuurlijk waren we meer dan op tijd bij de trein, waar we gewoon voor het door ons betaalde tarief de trein van 11.50 konden nemen…, die vrijwel leeg was. Hoe de prijspolitiek van Eurotunnel in elkaar zit begrijp ik niet echt. Dat je laatboeken wil ontmoedigen, oké. Maar als je het zo doet jaag je de mensen wel de veerboot in. Vanuit Dover Castle (waarover later meer) kijkende naar de aankomende veerboten, zaten die in elk geval wel stampvol.
De treinreis zelf echter, is echt een aanrader. Binnen een goed uur zaten we van de camping in Engeland. De treinreis zelf duurt nog geen half uur waarbij je gewoon in de auto/camper kan blijven zitten.
We hadden het plan om op weg naar de eerste stop (Canterbury) Dover Castle aan te doen. Dat bleek een prima zet te zijn. Dover Castle is gigantisch groot, meer dan 1000 jaar oud en nooit veroverd. Het heeft in de Engelse geschiedenis verschillende keren een belangrijke rol gespeeld, de laatste keren tijdens de 2e Wereld Oorlog. In de krijtrotsen onder het kasteel zijn al vanaf 1795 gangen uitgehouwen om soldaten te huisvesten (toen ivm een mogelijke invasie van Napoleon), in WW2 was er het commando over de kanaalsector gevestigd waar onder andere de terugtrekking vanuit Duinkerken werd bewerkstelligd.
We brachten er meer dan 4 uur door, veel langer dan verwacht. Daarna via een omweg naar Canterbury, waar we ons morgen in hun `tales` gaan verdiepen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: