zaterdag 24 mei 2008

Zaterdag 24 mei. Druk!!!



Het viel ons gisteravond al op hoe druk het op de camping werd, hij stroomde letterlijk vol. Na enig speurwerk bleek dat het maandag een Bank Holliday is, dus een lang weekend. Dan gaan de Engelsen op pad, en hoe! Uit voorzorg waren we vroeg op want we moesten zeker nog een uur rijden naar Brighton en het parkeren daar met een camper zou vast niet eenvoudig zijn. Gelukkig waren we op tijd om nog een (dubbele) plek op de parkeerplaats van de P en R te vinden en daar stonden we om 10 uur dan ook. Vlot waren we in het centrum van wat Engelands eerste belangrijke badplaats was. Dit kwam niet in de laatste plaats omdat (koning in spĂ©) George IV hier graag vertoefde en er een monumentaal pand liet neerzetten, het Royal Pavilion. Dit werd gebouwd tussen 1815 en 1822. Het is een van de meest bijzondere gebouwen die we ooit hebben gezien. Het is in een soort Chinees-Indische stijl gebouwd, waarbij die stijl overal in is doorgevoerd. Uiteraard het gebouw zelf, maar ook de binnenkant, de wandbekleding, decoraties, meubelstukken, je kan het niet bedenken of er zit een Oosters tintje aan. Er zijn een tweetal grote hoge zalen waar je echt je ogen niet geloofd en vanzelf `oooh´ zegt. En dat alles ontworpen en gemaakt is door mensen die nooit in China geweest zijn!
Brighton zelf werd in de loop van de ochtend drukker en drukker. Op het laatst kon je echt bijna letterlijk over de hoofden lopen, dus na ons bezoek aan de beroemde pier (de eerste ter wereld) hebben we de stad de stad gelaten en de camper weer opgezocht. Op weg naar de rand van de stad waren er echt onwaarschijnlijk lange files van auto´s die probeerden de stad in te komen. Op onze parkeerplaats werd om elk plekje gevochten.
Op onze tocht naar het westen was de volgende stop Arundel. Een dorp dat door de Normandiers werd gesticht en het machtige kasteel binnen haar poorten heeft van de Hertogen van Norfolk. Deze belangrijke familie bewoond het kasteel al sinds de 16e eeuw!
Daarna naar de uitgekozen camping voor de nacht. Mooi niet, vol! Geen probleem, proberen we de volgende toch. Ook vol. Tsja, dat wordt zo niks.. Dan eerst maar even bellen of de volgende beoogde camping wel een plekje heeft voor ons. Eerste belletje, nee. Volgende, sorry, maar fully booked. De daarna volgende vijf namen de telefoon niet eens meer op, dus zijn we maar van de kust naar het binnenland verhuisd. Daar vonden we uiteindelijk nog een camping met een plekje. Peper duur, faciliteiten prut… maar ja, wat wil je. Bank Holliday!!
Posted by Picasa

1 opmerking:

Cobi en Jan Kerkhof zei

Goed om jullie verhalen te lezen en zo jullie reis mee te beleven. Wat opvalt hoe doordacht jullie samen de mooie en historische plekken uitzoeken en bezoeken.

Liefs Cobi en Jan