donderdag 22 mei 2008


Donderdag 22 mei. Naar het westen.

We wilden eerst naar het hele oude stadje Rye, dan Bodiam Castle en Battle aandoen om in Eastbourne te gaan overnachten. Via kleinere weggetjes kwamen we in Rye. Het duurde een tikje langere dan verwacht. Niet alleen reed ik fout maar de afstanden op de kaart zijn natuurlijk geen kilometers (dom, dom!!). Op zich is hier een echt mooi, heel afwisselend heuvelachtig landschap. Opvallend hoe kleinschalig alles is, tot en met de huizen, of beter huisjes aan toe. Het is soms verbazingwekkend te zien hoe mensen in zulke kleine optrekjes leven, en dat in een land waar het leven zich bepaald niet voornamelijk buiten afspeelt!
Rye was al bewoond door de Romeinen en kan dus bogen op een heel lange geschiedenis. Wat er nu staat is vanaf 800 jaar oud en heel goed bewaard gebleven. De winkels die er zijn zouden in het Enkhuizer openluchtmuseum niet misstaan, maar je kijkt hoe dan ook je ogen uit hoever ze hier op sommige plaatsen jaren achter lijken te lopen. Bodiam Castle is gebouwd in de veertiende eeuw en is een slot, zoals een echt slot eruit moet zien. Een grote diepe gracht om het geheel, grote ronde torens op de hoeken en indrukwekkende torens bij de ingang. Van binnen is er niet veel over, maar van buiten is het een super romantisch kasteel.
Het geplande bezoek aan Battle (een beroemde plek in de geschieden is van dit land omdat daar de battle of Hastings plaatsvond waar de Franse Willem de Veroveraar de Engelsen overwon) ging niet door. Het was er buitengewoon druk en voor campers geen parkeerplek te vinden. Hoe dan ook zijn er - tot nu toe - erg weinig parkeerplekken op de plaatsen waar we naar toe willen. Morgen gaan we dan ook maar weer met de scooter op pad.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: