zaterdag 31 mei 2008

Zaterdag 31 mei. Plymouth.



We hadden gisteravond al verkend hoe we bij de bus naar het centrum konden komen, dus we stonden op tijd klaar om naar de stad te gaan. We werden door de zon gewekt, het weerbericht was goed, wat wil je nog meer! In T-shirt naar de bus, geen jas geen plu, niets hadden we bij ons. Het is maar goed dat de weergoden dit soort gedrag onverbiddelijk afstraffen, want voordat we de bus bereikten trokken de donkere wolken zich boven ons samen. Zullen we maar even teruggaan om een plu te halen? Lijkt me geen gek idee… Misschien moeten we onze jassen ook maar meenemen…Tja, het is Engeland he..
Geheel voorbereid op Engels weer doken we de (volgende) bus in, maar we hadden het juiste besluit genomen. Het heeft bijna de gehele dag geregend.
Plymouth was in de 2e WO een zeer belangrijke marinehaven en is daardoor vaak gebombardeerd. Van de oude stad is dan ook weinig over, maar het al honderden jaren oude Hoofdkwartier van de Marine staat nog fier overeind en is nog steeds in gebruik. Je mag alleen naar de citadel kijken, er niet eens in! We hebben een rondvaart gemaakt door de uitgestrekte havens, ook nu nog vol met marineschepen. Het indrukwekkende oorlogsmonument bezocht ter nagedachtenis van de 23.000 marinemensen die in de twee wereldoorlogen op zee gebleven zijn. De oude haven gezien waar vandaan de “Pelgrim Fathers” als vroege kolonisten naar Amerika vertrokken en ver voor die tijd de thuishaven van Sir Francis Drake was. De “nieuwe’’ stad bestaat vooral uit veel moderne shopping malls, daar zijn we dan ook maar kort geweest. Op zich een interessante stad om te bezoeken!
Morgen gaan we opnieuw verder naar het westen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: