dinsdag 27 mei 2008

Dinsdag 27 mei. Isle of Wight verkennen.



Gezien de smalle weggetjes hier en de vaak zeer beperkte mogelijkheden om je camper te parkeren hebben we vanochtend de scooter weer van stal gehaald. Eerst reden we naar de belangrijkste plaats van het eiland, Newport. Hier bleek er sprake te zijn van een geweldige verkeersopstopping. Lang leve de scooter, we zoefden overal langs. Onze eerdere hoop dat het na de maandag van de Bank Holiday wel rustig zou worden hebben we ernstig bij moeten stellen. Het blijkt dat de veel schoolkinderen de hele week vrij hebben, hetgeen door de ouders kennelijk wordt gevolgd.
Het belangrijkste doel voor vandaag was een bezoek aan het Osborne House in het Noord-Oosten van het eiland. Dit was het buitenhuisje van Queen Victoria, haar echtgenoot en negen kinderen (regeren is kennelijk niet alleen vooruitzien:)). Ze vertoefden er gemiddeld 3 maanden per jaar en is grotendeels in dezelfde staat gebleven als destijds, inclusief kunst en meubilair. Heel apart om nu door deze vertrekken te lopen en te zien hoe ze 150 jaar geleden leefden.
Daarna via binnenweggetjes naar het Carisbrooke Castle, dat op een heuvel midden op het eiland ligt en waar al sinds mensenheugenis versterkingen hebben gestaan. Dit niet in de laatste plaats natuurlijk vanwege de belangrijke strategische ligging van het eiland. Het huidige kasteel is in vele honderden jaren gebouwd, bijgebouwd, deels vernietigd en weer opgebouwd, enz. Het is onwaarschijnlijk hoeveel kastelen en kasteelruïnes er in dit land bewaard zijn gebleven. We zullen ons snel op rantsoen moeten zetten, anders kunnen we dadelijk geen kasteel meer zien.
Posted by Picasa

1 opmerking:

Anoniem zei

I am doing research for my university thesis, thanks for your great points, now I am acting on a sudden impulse.

generic paxil