maandag 19 mei 2008

Maandag 19 mei. Op weg naar Engeland.



Vanochtend zijn we op ons gemak naar Engeland vertrokken. Daar wilden we twee jaar gelden ook al heen, maar toen gooide mijn plotselinge staaroperatie roet in het eten. Op zich bleek dat een geluk bij een ongeluk te zijn, want half Engeland kwam onder water te staan tijdens geweldige overstromingen.
Nu gaan we het opnieuw proberen. Omdat we morgen pas “de trein” nemen, hoefden we vandaag maar enkele uren naar Calais te rijden, vandaag het ongehaaste vertrek.
Helaas bleek onderweg dat we een probleempje met de camper hebben. Bij vertrek ging onze treeplank nog netjes met een druk op de knop naar binnen. Sindsdien vertikt hij het om nog naar buiten te komen. Ik begon met te hopen dat er een zekering kapot zou zijn. Helemaal doorgemeten, nee dus. Misschien was er iets tussen het mechanisme terecht gekomen waardoor het klem zat? Onder de wagen gedoken, ook niet.
Elektrisch bedienbare spullen zijn mooi zolang het werkt, maar zodra dat niet het geval is…. Schakelaars opengehaald, hé op één draad blijkt geen stroom te staan. Het centrale schakel- en regelpaneel open geschroefd en dan blijkt dat heel veel draden, waaronder die van de treeplank en zijn schakelaars in één grote afgesloten zwarte doos samenkomen met veel relais en printplaten, en ja, dan houdt het op. Dat wordt de eerstvolgende weken grote stappen nemen om de wagen in en uit te komen. Houd je lenig, zullen we maar zeggen.
Morgen moeten we om 11.30 uur bij Eurotunnel zijn voor de trein, we zijn erg benieuwd hoe dat zal verlopen. Ervaringen met veerboten hebben we inmiddels genoeg, maar dit wordt voor ons ook een eerste keer.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Cobi en Jan Kerkhof zei

Wij wensen jullie een hele fijne vakantie. We volgen jullie graag via de blogger.

Liefs Cobi en Jan

PS kijk uit met het afstapje.

Anoniem zei

Hoi Cora en Hans,

Goede reis naar Engeland !
We volgen jullie verhalen en foto's met veel plezier.

Liefs,
Charles en Rozemarijn, Ottawa