zondag 25 mei 2008

Zondag 25 mei. Via Winchester naar the Isle of Wight.


Vannacht heeft het lang gestortregend, maar overdag viel het weer zeer mee. Zeker als je het bedroevend slechte weerbericht in gedachten neemt. We hadden onderweg een paar buitjes, maar.. de camper is waterdichtJ
We zijn eerst naar Winchester gereden. Deze stad is lange tijd de hoofdstad geweest van het Anglo-Saksische Koninkrijk en daar zijn een aantal grootse gebouwen van bewaard gebleven. In de eerste plaats de Winchester Cathedral. Na Canterbury opnieuw een gigantisch grote en imponerende kerk, heel bijzonder. Van het ooit machtigste kasteel van Zuid-Engeland is weinig meer over, maar wel de zogenaamde “Great Hall”. Hier is de “Ronde tafel” van Koning Arthur te zien, alhoewel het vrijwel zeker niet de echte tafel geweest kan zijn.

Daarna op naar het Zuiden, met als doel het Isle of Wight. Gezien onze ervaringen van gisteren met het vinden van een camping ben ik gisteravond een tijd lang aan het bellen geweest, uiteindelijk hebben we er een gevonden. Daar staan we inmiddels. Het overvaren met de veerboot verliep snel en zonder problemen (behalve dan voor mijn portemonnee, we werden kennelijk als een vrachtwagen gerekend die ook nog eens goud vervoerde). Hier bleek zowaar ook nog de zon te schijnen, wat wil je nog meer. We blijven hier een paar nachten staan om het eiland te verkennen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: