vrijdag 30 mei 2008

Vrijdag 30 mei. Dartmoor National Park



Het was vanochtend even spannend of we weg zouden komen, gisteren slipten de wielen al door en vannacht zijn we nog verder weggezakt. Gelukkig hebben we drie jaar geleden ooit platen gekocht om op drassige grond voor de wielen te leggen. In al die tijd nooit gebruikt, maar vandaag redde ze de dag. We konden ons ermee net losgewerkt krijgen.
Het Dartmoor NP verkennen was vandaag het doel. Dit is een groot en veelzijdig park. De natuur is heel afwisselend; grasvelden, heide, oude vulkaankegels maar ook meer bewoonde gebieden met heel oude dorpjes en dito kerken. Dit deel van Engeland is zeker al 10.000 jaar bewoond en overal vind je daar overblijfselen van. Dartmoor is ook het gebied waar zich vele griezelverhalen afspelen, het bekendste is ongetwijfeld “The hound of the Baskervilles” van Arthur Conan Doyle.
Veel schapen, maar ook paarden en wilde pony’s lopen er vrij rond. Ook op de weg, dus oppassen geblazen! Overigens moet je niet alleen oppassen voor loslopende dieren, maar ook voor smalle en soms zeer smalle weggetjes. Op een gegeven moment zaten we op weggetjes die zo smal waren dat de spiegels aan beide kanten van de camper tegen de begroeiing kwam die hier veelal direct tot aan de weg staat. Hard duimen dat er geen tegenligger aankomt is dan het devies! In Dartmoor regent het meer dan 200 dagen per jaar, maar wij hadden voor ons doen stinkend geluk. Het was de gehele ochtend droog! ’s Middags werd dat overigens dubbel en dwars ingehaald, maar wij hadden er toen al een leuke wandeling opzitten. Per saldo hebben we zeker vier uur in het park rondgereden en ervan genoten. Een schitterend gebied. We zijn voor de nacht neergestreken in Plymouth, dat we morgen willen bezoeken.Posted by Picasa

Geen opmerkingen: